נתבקשתי מספר פעמים להדריך על אופן חליטת צמחי מרפא,
להלן נוהל מסודר המתאים לרוב הצמחים.
ישנם צמחים שלהם נדרשת תשומת לב מיוחדת. לאלו, החריגים, נא להתקשר אלינו להדרכה
הכלי: אין להשתמש בכלי מתכת , רצוי בכלי חרס או זכוכית.
החליטה: יש להשרות יחד את הצמחים מאותו חלק צמח (עלים עם עלים וכו') במים פושרים כ 20 דקות כאשר כמות המים מכסה את כל כמות הצמח בלבד.
לכסות את הכלי ולהביא לרתיחה קצרה.
להמשיך ולבשל בטמפרטורה נמוכה כשעה.
לסנן הצמחים ולשמור את נוזל החליטה בכלי סגור אחר.
להוסיף מים פושרים לצמחים עד לגובה הצמחים הרטובים. להרתיח ללא כיסוי ולבשל על אש נמוכה עד שכמות המים פחתה לחצי.
לסנן את הצמחים, ולאחד את כמויות מי החליטה.
הערות
בדרך כלל, שורשים יבושלו 3 פעמים לפי הנהל הנ"ל.
צמחים ארומטיים במיוחד (קינמון וכד' ) יש לבשל בנפרד, בישול איטי במים פושרים בכלי סגור למשך שעתיים בממוצא.
איחסון
יש לשמור החליטה בכלי סגור במקרר, אין לשמור מעל שבוע. עדיף לחלוט מנה ליום או ליומיים