בדיקת קורונה מהירה ומדוייקת, 5 יחידות באריזה  |  הזמנת פריט שאינו באתר  |  סדנת הרזיה אישית  |  בעיות "נשיות"  |  Isatis Spray – טיפול סיני בגרון להקלה מיידית  |  הפרעות עיכול  |  ניקוי כבד  |  גמילה מעישון  |  



אפידוראל או דיקור סיני
דף הבית >> הבלוג שלנו >> אפידוראל או דיקור סיני
לא חבל על האפידורל: האם דיקור סיני מועיל נגד כאבי הלידה?
 
אסינה ארדר
 
 
אחד החששות המרכזיים של אישה לקראת הלידה הוא הכאב שמהווה חלק בלתי נפרד ממנה. הכאב הוא אחת הסיבות המרכזיות שעומדות בבסיס החלטתן של רוב היולדות להגיע לבית החולים, לצד החשש לסיבוכים אפשריים במהלך הלידה.

בבית החולים יש אופציות זמינות לשיכוך כאב, כמו הרדמה אפידורלית ופטידין. אך לזריקת האפידורל יש גם תוצאות לוואי: היא גורמת לפגיעה בתחושתיות ובתנועתיות של היולדת, וכתוצאה מכך הלידה מתקדמת לאט יותר. חוסר התחושה לעיתים אף מפריע ליולדת ללחוץ בזמן צירי הלחץ, מה שמעלה את הסיכון לסיבוכים או ללידה מכשירנית.

נשים רבות רוצות לחוות את הלידה במלואה ולהימנע מזריקת האפידורל, אך נותרות עם החשש מהכאב. עבורן, הרפואה הסינית יכולה לספק הקלה. לאחרונה החלו בתי חולים בעולם לשלב פרקטיקות של רפואה סינית להקלת כאב ולזירוז מהלך הלידה.


ספרי הרפואה הסינית תיעדו כבר לפני 3,000 שנה שימוש בדיקור ובלחיצה על נקודות דיקור במהלך הלידה. בשני העשורים האחרונים התפרסמו מעל 60 מחקרים בתחום: מחקר שנערך בנורבגיה ופורסם בעיתוןActa Obstetricia et Gynecologica Scandinavia  כלל 100 נשים שמחציתן טופלו בדיקור במהלך הלידה ומחציתן היוו קבוצת ביקורת. משך הלידה בקבוצת הדיקור היה קצר באופן משמעותי (בממוצע בהפרש של שעתיים), וכמו כן, נעשה פחות שימוש באוקסיטוצין (החומר המשמש לזירוז לידה).

נשים רבות שחוו לידה בליווי של תומכת לידה (דולה) או מיילדת אישית מדווחות על חוויות לידה חיובית ועל התקדמות של לידה טבעית שהכאבים בה נסבלים.

המגזין הרפואי קוקרין פרסם באוקטובר סקירה של 14 מחקרים קליניים בהם
השתתפו 1,537 נשים שנעזרו בשיטות שונות להקלת הכאב במהלך הלידה: דיקור, אקופרסורה (לחיצה על נקודות דיקור), ארומתרפיה, היפנוזה, טכניקות גוף-נפש להרפיה והרגעה ועיסוי. מבין המחקרים שנסקרו, לדיקור והיפנוזה היו התוצאות הטובות ביותר להקלת כאב בזמן הלידה.

מחקר שנערך ב-2006 בשבדיה ופורסם במגזין Birth הראה שלנשים שקיבלו טיפול דיקור בעת הלידה היתה לא רק הפחתה ניכרת ברמת הכאב אלא הדיקור גרם לתחושת רגיעה גדולה במהלך הלידה. מחקר שפורסם ב-2007 ב-Pain, בו השתתפו 104 נשים, מדווח שנשים שטופלו ב- Tens (גירוי חשמלי) בנקודות דיקור דיווחו על ירידה של 3 יחידות VAS,  כלומר ירידה של 30% ברמת הכאבים בזמן השימוש במכשיר לעומת אי שינוי בכאבים בקבוצת הביקורת.
הסברה הרווחת במחקר המדעי העכשווי היא שכאשר מחט אקופונקטורה מוחדרת אל נקודת הדיקור, סיבי העצב מקבלים גירוי ושולחים אותות חשמליים אל חוט השדרה. כתוצאה מכך משתחררים נוירוטרנסמיטורים שונים כמו אנדורפינים, שמעכבים אותות כאב. הדיקור גורם גם לשחרור של חומר הקרוי ביטא-אנדורפין, יחד עם הורמון ה-ACTH. הורמון זה גורם לשיחרור קורטיזול, הורמון נוגד דלקת, שתורם להפחתת הכאב.

אחת השאלות שאשה שואלת את עצמה לפני ועוד יותר במהלך הלידה היא 'עוד כמה זמן זה כבר ייגמר?'. התשובה טמונה בהתקדמות 'הפתיחה' וקיצור צוואר הרחם יחד עם התגברות אורך ותדירות הצירים. אחד הגורמים החשובים ביותר לקיצור משך הלידה הוא הפעלה של מערכת העצבים הפארא-סימפתטית, שאחראית על מצב הרגיעה בגוף.

ה"נציג" של מערכת העצבים הזו במהלך הלידה הוא האוקסיטוצין, שקיבל את הכינוי "הורמון האהבה", כי הוא משתחרר בזמן גילוי חיבה ואינטימיות, ומחקרים הוכיחו שהוא מעלה את הסבילות לכאב. מנגד, במצב של לחץ ומצוקה מופרש הורמון האדרנלין שגורם בין היתר לעליית לחץ דם הגברת קצב פעימות הלב, הרחבה של כלי דם מסוימים וכיווץ של אחרים.

המשוואה היא פשוטה: מתח ולחץ מפריעים למערכת העצבים ולמערכת ההורמונאלית לתפקד במהלך לידה. הדיקור מפעיל את המערכת הפארא-סימפתטית, מסייע בהרגעה פיסית ורגשית ובכך מאפשר ללידה להתקדם בקצב מהיר יותר.

הדיקור בחדרי הלידה ניתן בשילוב עם טיפול במגע, עיסוי, שיאצו או טווינה, ובשיתוף עם צוות הרופאים והמיילדות. אם היולדת רוצה לנוע, ניתן להשתמש בדיקור אוזן, או בהדבקת מחטים זעירות לגוף. המדקרים המומחים בעבודה בחדרי לידה הם בחלקם דולות ובחלקם מטפלים וותיקים ומנוסים ברפואה סינית שקיבלו הכשרה ייחודית לליווי לידה. המדקרים שעובדים בחדרי לידה מיומנים בעבודת צוות עם הסגל הרפואי, הרופאים והאחיות, כך שזהו פיתרון מתאים לאשה שרוצה חוויית לידה טבעית, יחד עם מעטפת ההגנה של בית החולים.  

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



צור קשר | מפת האתר  | תקנון האתר

* תוספי התזונה שבאתר זה אינם מיועדים לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעת מחלות, ואין לראות בכתוב בפרסום זה כייחוס של סגולות אלו לתוספי תזונה אלו ואינם מהווים תחליף לטיפול רפואי כל שהוא. כל המידע שנרשם באתר זה נלקח מסיפרות מקצועית ברפואה הסינית ומסתמך על נסיון עתיר שנים  
הן בעולם והן במרפאתינו.
 

 

לייבסיטי - בניית אתרים