בדיקת קורונה מהירה ומדוייקת, 5 יחידות באריזה  |  הזמנת פריט שאינו באתר  |  סדנת הרזיה אישית  |  בעיות "נשיות"  |  Isatis Spray – טיפול סיני בגרון להקלה מיידית  |  הפרעות עיכול  |  ניקוי כבד  |  גמילה מעישון  |  



דיאטה ללא קושי
דף הבית >> הבלוג שלנו >> דיאטה ללא קושי

תכנית הדיאטה - עקרונות הטיפול

תכנית התזונה והדקור האוזן מבוסס על עקרונות אחרים לחלוטין מתכניות התזונה הקיימות כיום בקליניקות אחרות בארץ

דיקור האוזן ימזער את תחושת הרעב באופן משמעותי ללא פגיעה במגנון הנפשי השברירי של התיאבון.
 
 התפריט - מאוזן מבחינת אבות המזון, מפוזר על פני שעות היום בשיטה הגורמת לירידה במשקל ללא תחושת רעב.
 אין איסור על "שילובי מזון", והתכנית  מוקפדת לשם הענקת אנרגיה ושינוי הרגלי האכילה.
 כמו כן נענית התכנית לכל המלצות מוסדות הבריאת בארץ ובחו"ל תוך הקפדה על שתיה , אבות מזון,
   ( פחמימות, חלבונים, ויטמינים ומינרלים.)
 
התוצאה: 1) ירידה מאוזנת במשקל בקצב אופייני למטופל , משקלו ההתחלתי ואורח חייו.
             2) תחושה כללית טובה
 
             3) שיפור בתוצאות הבדיקות הרפואיות בכל הפרמטרים
 
תכנית ההרזיה – הנחיות כלליות

כרגע עומד מחיר הטיפול על 350 ש"ח. !!!!!.
התכנית משתרעת על פני 4 שבועות, מפגש בשבוע. ניתן , כמובן, להמשיך  בכך ככל שידרש. ( 300ש"ח ל - 4 מפגשים אישיים)
בהתרעה של 48 שעות , לפחות, יקבע מפגש אחר  על בסיס זמן פנוי. המפגש יהיה באותו שבוע בין הימים א – ה .
הפקת תועלת מרבית מהטיפול תלויה ברצף הטיפולים.

יש להקפיד על תכנית התזונה, תוך שתייה מרובה. תה ירוק נקי מזן סנצ'ה – בעדיפות ראשונה !!! 
 תה ירוק  מזן " סנצ'ה"    יימכר במחיר מוזל למטופלים גם לאחר תום הטיפול. 
תוסף הסיבים איכותי   יימכר למטופלים, בתקופת הטיפול בלבד, במחיר מוזל ביותר.
 
 תוספי מזון, ויטמינים, מינרלים, ומוצרי מזון אחרים שיתכן ויומלצו במהלך הדיאטה, ניתנים להשגה 
בבית- המרקחת  שלנו בהנחה משמעותית:     רח' העליה 11 , ת"א. כל ימות השבוע . פתוח רצוף.
 
במהלך הטיפול ניתן לקבל יעוץ טלפוני- לכל קושי   הנוצר בתכנית בטל: 0587999565. עד חצות !!!! Big smile
 
פניות
גולשים
 
 
  
 
מפאת מורכבות השיטה אינני מתכוון להעביר מידע מפורט ועמוק בעניין אולם אסביר בקצרה.

הפילוסופיה הסינית מבוססת על תורת "חמשת האלמנטים" , ( מים , עץ , אש,אדמה
ומתכת). איזון בין חמשת האלמנטים חשוב לצורך אורח חיים בריא ותקין.

גם גוף האדם נחלק ל-5 מחלקות בהתאם. חוסר איזון בין האברים השונים
ילווה בתחלואים שונים.

בנוסף לכך, בכל פרק זמן של היום מגיעה מערכת איברים אחרת לשיא פעילותה
וזה הזמן הנכון להזינה בסוגי מזון הנדרשים לפעילותה התקינה.
לדוגמא: מלפפון פעיל על הטחול,הקיבה והמעי הגס
גזר פעיל על הריאות והטחול
מזונות חריפים פועלים על הריאות והמעי הגס
מזונות חמוצים על הכבד והמרה
וכו'

בהתאם לכך תכנית התזונה, שהנה דלת קלוריות, מורכבת מ-5 פרקי זמן
במהלך היום. ישנה התייחסות גם לעונת השנה בהתאם לעקרונות האיזון.

תכנית התזונה מותאמת לאורח חיי המטופל, העדפותיו לסוגי מזונות שונים וכו'.
המטרה בכך היא להביא תפריט שיהיה מקובל וטעים.


דיקור אוזן או/ו גוף ייעשה לאחר אבחנה בסיסית אשר בה יקבעו נקודות הדיקור.
תכלית הדיקור הנה לתמוך באחת , או יותר, ממערכות הגוף אשר נמצאה חלשה
והגורמת לתחושת רעב מוגברת

תוצאת השילוב שבין עקרונות האיזון, אבחנת "חסרים", דיקור תואם, ותפריט
טעים המקובל על המטופל הנה ירידה מתונה , הגיונית, ויציבה במשקל.

במהלך התכנית המטופל אינו רעב, מרגיש טוב, ומצבו הגופני והנפשי אינו מעורער.


לאלו מכם היודעים לעשות דיאטה בעצמם, מומלצת הפורמולה שפיתחנו המאיצה את
הירידה במשקל : DAY & NIGHT HELPER
פרטים בדף המתאים בקישור דרך הדף הראשי

 
 
 
 
עקרונות הדיאטה הנכונה:
תזונה, פעילות ומודעות למכשולים
מה עוצר אותנו בדרך אל המראה המושלם? איך נזהה את הדפוסים שגורמים לנו לאכול, ואיך נשנה אותם ונשלב את הפתרונות בחיי היום יום שלנו, כל הדרכים להצלחה בטוחה.
פעולת האכילה נובעת משילוב של צרכים, שהבסיסי ביניהם הוא, כמובן, הצורך הפיזיולוגי: האכילה מספקת רכיבי תזונה לקידום בריאות, לגדילה ולמניעת מחלות. האכילה מספקת גם צרכים חברתיים, שכן היא דרך מקובלת לבילוי חברתי ומשפחתי והמזון הוא חלק בלתי- נפרד מחגיגות, אירועים וחגים; מקורם של מנהגי האירוח בלוית מזון בזמנים קדומים שבהם היה קשה להשיגו. ולבסוף, אנו אוכלים גם כדי למלא צרכים פסיכולוגיים, שנובעים מרגשות מתח, שעמום, עצבנות, שמחה, פורקן, רצון בנחמה, בפיצוי ועוד.
מכשולים בדרך לירידה במשקל
דיאטה טובה ויעילה תציע פיתרונות לשלושת הצרכים שנזכרו. אחת הסיבות העיקריות לכישלונן של דיאטות רבות טמונה בתפריט שמנסה לתת פתרון אך ורק לצרכים הפיזיולוגיים. סיכויי ההצלחה של תפריט שמתעלם מהאירועים ומהבילויים שקשורים באכילה ומדפוסים רגשיים שמשפיעים עליה אינם רבים. זאת מפני שתפריט כזה נתפס כ"מבצע" ולא כאורח חיים שאפשר להתמיד בו; "מבצע" כזה מותיר את האדם המבקש לרזות ללא נשימה. לפיכך, כאשר אדם נדרש לשנות את הרגלי האכילה שלו, חשוב להתאים את התפריט לא רק לצורך הביולוגי, אלא גם לצרכים החברתיים-תרבותיים והרגשיים האופייניים לו.

סיבה נוספת לכישלון דיאטות היא חוסר השכנוע של האדם בנחיצות הדיאטה, או חוסר רצונו בה. קל יותר להצליח בדיאטה כאשר היא נובעת מהחלטה פנימית. לעתים קרובות אנשים מחליטים להתחיל בדיאטה בהשפעת אחרים: הרופא שמזהיר מלחץ דם גבוה או המשפחה והחברים שלוחצים לרדת במשקל מטעמים אסתטיים ובריאותיים. "שוטרים" כאלה עלולים לעתים להכביד מאוד על האדם ולגרום לתחושת אי נוחות ומחנק שאינה תורמת כלל להצלחת הדיאטה, ואף מעודדת לעתים קרובות חיפוש של פיצוי על הדברים ה"אסורים". לכן אל למי שרוצה לפתוח בדיאטה למנות עליו "שוטרים", ואם הם ממנים את עצמם לתפקיד זה, יש לנטרל אותם בדרך נעימה ככל האפשר.

דפוסי אכילה מזיקים פוגעים גם הם בהצלחת הדיאטה. דפוס נפוץ הוא זה של האכילה "תוך כדי". המודעות לאכילה, בניגוד לאכילה בהיסח הדעת, היא שלב הכרחי בדיאטה; זהו השינוי ההתנהגותי החיוני הראשון. בבתים רבים ניצבת הטלוויזיה מול שולחן האוכל, ומקובל מאוד לאכול תוך צפייה בה. ככלל, צפייה בטלוויזיה מלווה לעתים קרובות באכילת חטיפים שונים שבהם ריכוז גבוה של קלוריות. אכילה כזו מתאפיינת בחוסר מודעות לגוף - ישיבה לא נוחה וחוסר מודעות למאכלים שמוכנסים לגוף. חוסר מודעות זה גורם לעתים קרובות לתחושת תסכול שמתבטאת באמירות כגון "שמנתי ולא אכלתי כלום". משמעות אמירות כאלה היא, לעתים קרובות, כי איננו מודעים למה שאכלנו. מומלץ להעלות על הכתב בסוף היום את כל מה שאכלנו במהלכו, וכך להפוך קשובים יותר לגופנו.

גם אכילה ברחוב שייכת לדפוס ה"תוך כדי"; אנשים רבים סובלים מקוצר זמן ואוכלים דבר-מה תוך כדי הליכה. גם באכילה כזו הבעיה היא שכאשר אנו הולכים, איננו קשובים לגופנו.

דפוס התנהגותי נוסף שיש להיות מודעים אליו כדי לשנותו קשור ביחס לפעילות גופנית - ספונטאנית או מתוכננת. רצוי לחשוב באופן פעיל ולבצע פעילות גופנית ולו בסיסית, כמו עלייה במדרגות במקום במעלית. חלק חשוב מהשינוי הגופני המומלץ כרוך בהרחבת פעילויות קטנות שלעתים קרובות נעימות לנו ולאו דווקא בפעילות גופנית אינטנסיבית יותר.

פעילות גופנית- מרכיב חיוני
כדי לרדת במשקל יש לנקוט בשני תהליכים: קיצוץ ב"הכנסות" (אכילה) והגדלת ה"הוצאות" (פעילות גופנית). זאת בניגוד לנטייתם של רבים מאיתנו לאכול כמה שרוצים ולעשות כמה שפחות. אפשר גם לבחור באחד משני המרכיבים; למשל, לאכול פחות אך לא להגביר את הפעילות הגופנית. הבעיה בדיאטה כזו היא כי שלושה שבועות מתחילת תהליך הירידה במשקל השריר מפרק את הפחמימה שבו (שנקראת 'גליקוגן'). פעולת הפירוק מביאה לירידה במשקל בשבועות הראשונים של הדיאטה תוך כדי אובדן נוזלים שמקורם בשריר. התוצאה הסופית היא גריעה מהשריר עצמו.

אובדן השריר, שצורך אנרגיה, מוביל לצורך מופחת של הגוף באנרגיה; ככל שיורדים יותר במשקל מסתגל הגוף לפחות ופחות קלוריות. תהליך זה פוגע ביכולת הגוף לבזבז אנרגיה בתהליך חילוף החומרים. המשמעות היא כי האדם הנתון בדיאטה מעין זו נידון לאכילת מזון דל-קלוריות במשך כל חייו. שבירת הדיאטה תוביל לא רק לחזרה למשקל הקודם, אלא גם להוספה עליו.

במהלך דיאטה שמשלבת פעילות גופנית עם שינויים בתזונה ניכרת לעתים קרובות ירידה קטנה יחסית במשקל במהלך השבועות הראשונים; הפעילות מגרה את בניית הגליקוגן חזרה לשריר וכך נמנע פירוקו ויציבות תהליך חילוף החומרים נשמרת. השמירה על מסת השריר היא המדד לדיאטה טובה.

כדי להחזיר את הגליקוגן לשריר ולבנותו מחדש חשוב להקפיד על עיתוי האכילה. כדאי לחלק את שעות היממה בנפח האכילה; כלומר, במהלך השעות שבהן פעילים יותר יש לאכול יותר, ובשעות שבהן מפחיתים מהפעילות- להפחית בהתאם גם מהאכילה. בנוסף, מכיוון שהשריר נבנה בשעתיים הראשונות שלאחר ביצוע האימון הגופני, רצוי מאוד לאכול תוך 30 דקות מתום האימון, כדי שגם לתהליך העיכול יוקצה הזמן הדרוש לו.

כדאי להיות מודעים לכך שמטרות שונות מצריכות תזונה שונה. למתאמנים בחדר הכושר שמעוניינים לבנות ולפתח את שריריהם מומלץ לבחור במזונות מגוונים (פחמימות וחלבונים): פסטה, חלבונים, טונה, ביצה, בשר עוף, תירס, לחם מלא וכדומה. אחרים, שמבצעים פעילויות כגון הליכה ומטרתם למנוע את הרס השריר ולשקמו, יעדיפו מזונות שערכם הקלורי נמוך יותר כגון יוגורט פרי, גרנולה או סלט עם גבינות ולחם. חשוב להדגיש כי אין מאכלים אשר "אסור" לאכול, אלא רק כאלה שמומלצים יותר או פחות. בכל מקרה, רצוי שאכילה לאחר פעילות גופנית תכלול גם חלבונים וגם פחמימות, כדי שתהליך בניית השריר (אנבוליזם) יתבצע באופן אופטימלי.
איזון בין מרכיבים תזונתיים

המזון שאנו אוכלים הוא המענה לצרכים שונים של הגוף. כאשר צרכים אלה באים על סיפוקם, הגוף מתפקד באופן תקין ויעיל. מחלות וטרדות בריאותיות כמו נדודי שינה, כאבי ראש ונשירת שיער נובעות לעתים קרובות מחוסר איזון בין מרכיבי התזונה, שייסקרו להלן בקצרה.

הפחמימות הן מרכיב משמעותי בתזונה וחשובות מאוד לגוף. קיימים שני סוגים של פחמימות: הפחמימות המורכבות הן עמילן שמופק מדגנים ומקטניות וגליקוגן שמצוי ברקמת השריר ומופק מאכילת בשר ודגים. לפחמימות הפשוטות טעם מתוק ונהוג לכנותן "סוכרים", למרות שלמעשה כל הפחמימות הן סוכרים. ההבדל בין שני סוגי הפחמימות טמון בחיסכון בפירוק שמאפשרות הפחמימות הפשוטות.

בעבר סברו כי פחמימות מורכבות טובות לגוף ופשוטות - פחות. כיום מקובל לבחון פחמימות באמצעות מושג האינדקס הגליקמי: במקום לבדוק את מורכבות הפחמימה נבדק קצב הספיגה שלה בדם. המטרה היא לדעת כמה זמן יעבור עד לעליית ריכוז הסוכר בדם אם זה עתה אכלנו סוכר. כדי להרגיש שבעים יותר יש להשיג קצב ספיגה איטי; העלייה המהירה ביותר בקצב ספיגת הסוכר בדם נגרמת מגלוקוז, שמצוי בענבים. אכילת ענבים מובילה לעליית סוכר מהירה בדם, שאחריה צניחה קיצונית יחסית.

ההמלצה הרווחת ברוב המקרים היא לבחור בפחמימות שלהן אינדקס גליקמי נמוך - מזונות שיגרמו לריכוזי הסוכר בדם לעלות ולרדת באופן הדרגתי יותר. דווקא בין הפחמימות הפשוטות נמצאים המזונות שלהם אינדקס גליקמי נמוך; לדוגמה, תפוח (שמכיל הרבה פרוקטוז), בננה ובטטה. לבטטה אינדקס גלוקמי נמוך יותר מזה של תפוח האדמה, ולכן לאחר אכילת בטטה נחוש פחות צורך לאכול פחמימות נוספות. גם קינמון, ציפורן ופסיפלורה מסייעים במיתון התשוקה לפחמימות. כאשר יש חשק למשהו מתוק, עדיף לאכול דבר-מה חם; הארומה חזקה יותר ומנגנוני השובע מופעלים מהר יותר.

מרכיב תזונה נוסף הוא השומנים. רצוי שהתפריט לא יכלול שומנים רבים, רוויים (שמופקים לא רק מן החי אלא גם מהצומח, למשל מקוקוס וכותנה) ובלתי רוויים. חומצת שומן ספציפית שניחנה בתכונות שונות שמסייעות במניעת מחלות היא אומגה 3, שמופקת בעיקר מדגים, מאצות ומפירות ים.

בנוסף לפחמימות ולשומנים קיימים גם החלבונים. מרבית האנשים נוטים לאכול יותר חלבונים מהכמות הנדרשת. חשיבות ניכרת נודעת למינון החלבונים בתפריט; עודף חלבון יהפוך לאנרגיה וייאגר כשומן ברקמת השומן, ובמקרים קיצוניים הוא עלול לפגוע בתפקודי הכבד והכליות.

חלבונים מצויים בעיקר בעופות, בדגים, בביצים ובמוצרי חלב. כמות החלבונים המצויה בשקדים, באגוזים, בשומשום, בטחינה וכיו"ב אינה תחליף הולם למנת בשר או תחליפי בשר. בתפריטים צמחוניים ניתן לפחמימות משקל רב יותר מלחלבונים, אך כדאי דווקא להוסיף חלבונים רבים יותר לתפריטים אלה שכן חלבונים מעניקים תחושת שובע רבה מזו של הפחמימות. ביצים הן המשביעות מכל החלבונים בשל האיזון של חומצות האמינו בחלבון. למוצרי חלב נודעת חשיבות בגלל תוספות המינרלים והויטמינים שהם מכילים. חלב ניגר (נוזלי) מכיל את הכמות הרבה ביותר של לקטוז ולכן בעייתי יחסית לעיכול. אחדים ממוצרי החלב מומלצים יותר מאחרים: חלב מועשר בסידן עדיף על חלב רגיל וגבינות קשות ללא מלח עשירות יותר במינרלים מגבינות אחרות. יוגורט ביו גם הוא קל לעיכול יותר מחלב ניגר מכיוון שמוסיפים לו חיידקים והוא כמעט אינו מכיל לקטוז. רצוי שלא לאכול את הגבינות הכחושות לחלוטין, אלה שהשיקול לאכילתן הוא קלורי בעיקר.

כדי להצליח בדיאטה בלי להסב נזקים לגוף יש לשלב בין תזונה מאוזנת שמציעה פיתרון לצרכים השונים שממלאת האכילה, ביצוע נכון של פעילות גופנית ובעיקר מודעות לדפוסי התנהגות מזיקים, שהם הגורם לכישלונן של דיאטות רבות.
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



צור קשר | מפת האתר  | תקנון האתר

* תוספי התזונה שבאתר זה אינם מיועדים לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעת מחלות, ואין לראות בכתוב בפרסום זה כייחוס של סגולות אלו לתוספי תזונה אלו ואינם מהווים תחליף לטיפול רפואי כל שהוא. כל המידע שנרשם באתר זה נלקח מסיפרות מקצועית ברפואה הסינית ומסתמך על נסיון עתיר שנים  
הן בעולם והן במרפאתינו.
 

 

לייבסיטי - בניית אתרים