בדיקת קורונה מהירה ומדוייקת, 5 יחידות באריזה  |  הזמנת פריט שאינו באתר  |  סדנת הרזיה אישית  |  בעיות "נשיות"  |  Isatis Spray – טיפול סיני בגרון להקלה מיידית  |  הפרעות עיכול  |  ניקוי כבד  |  גמילה מעישון  |  



ילדים זה שמחה
דף הבית >> הבלוג שלנו >> ילדים זה שמחה

" ילדים זה שמחה ... "
אני מאחל שמחה כזו בכל בית !!!
תחום הרפואה הסינית נמצא בהתפתחות מתמדת. מחקרים חדשים וטיפולים משולבים, מעמיקים את הקשר בין הרפואה הסינית לרפואה המערבית . עובדה זו היא שהביאה לפנייה רחבה יותר לקבלת טיפולי פריון ברפואה הסינית בשנים האחרונות. בעיקר ניתן למצוא עלייה בבעיות פריון המסווגות ע"פ הרפואה המערבית "ללא הבחנה" ( ב.מ.פ ); ז"א הרפואה המערבית לא מצליחה לאתר בעיה כלשהי, אך עדיין אין האישה יכולה 

להרות, או שמתרחשות הפלות חוזרות ( במיוחד בשליש הראשון להריון ). הסיבות לכך הן רבות וקשורות לאורח החיים ולתזונה בחברה המערבית, בנוסף, נשים במערב מנסות להרות בגיל מאוחר יותר בעקבות התמקדות בקריירה. הנשים הללו ,אשר פנו לרפואה הסינית, טופלו בה בהצלחה רבה וזכו להרות וללדת בשמחה.
הגינקולוגיה על פי הרפואה הסינית היא תחום מיוחד ומרתק. האבחנה ברפואה הסינית נעשית ע"י בדיקת הדופק ,הלשון, הבטן,מעקב חום (BBT), אופי המחזור החודשי וצורת התנהלותו, ככליי אבחנה עיקריים ואין צורך בכיסא גינקולוג ומיני מכשירים ( לא נעימים ).
ההסתכלות הסינית על האישה, מבחינה אנטומית ופיזיולוגית, שונה מההסתכלות המערבית. כל אישה נתפסת כמערכת ייחודית, כך, ששתי נשים המגיעות עם אותה אבחנה מערבית עשויות לקבל לפעמים אבחנות סיניות שונות לחלוטין.
הווסת מכונה בסינית " טל השמים " ונחשבת לתקופה של היטהרות. הרחם מכונה " ארמון הילד " וקשורה קשר ישיר ל - QI (אנרגיה ) והדם, ולכן תלויה באופן ישיר באיברים שמייצרים ומזרימים דם ו- QI : כבד, טחול, וכליות.
המחזור החודשי מחולק ליין וליאנג. ארבעה-עשר הימים הראשונים של המחזור, מתחילת הווסת ועד הביוץ, שייכים ליין (חומר). ארבעה-עשר הימים מהביוץ ועד לווסת הבאה שייכים ליאנג ( אנרגיה ).
הגיל הנורמלי לקבלת מחזור הוא 12-14. מלבד המחזורים הראשונים, המחזור אמור להיות סדיר ולהופיע בכל עשרים ושמונה יום.
המחזור החודשי של האישה משמש ברפואה הסינית ככלי אבחוני ומבטא את מצבה הבריאותי. תכיפותו, סדירותו ושאר סממניו ( צבע, כמות, זרימה, קרישים וכו' ) מהווים כלי אבחוני חשוב בטיפול בנשים, לאו דווקא בנושאים גינקולוגים. הדימום אמור להיות ללא ריח וללא גושים, ולהימשך ארבע עד שישה ימים. לפעמים בתחילת הדימום צבע הדם נוטה לחום, אך בהמשך מתבהר. אם מופיעות תופעות שונות בזמן הווסת, הן אמורות להיות קלות, למשל נפיחות קלה בבטן התחתונה ובחזה.
תופעות אחרות מצביעות על מצב פתולוגי, כלומר מצב לא תקין. וסת מקדימה או מאחרת, קרישי דם, דם כהה או בהיר מדי ודימום רב מעידים על חוסר איזון, כך גם מיגרנות, כאבי בטן, עייפות ושלל התסמינים המופיעים בתסמונת טרום וסתית ( PMS ). התופעות הללו מקטינות את הסיכוי להרות ומגדילות את האפשרות להפלות חוזרות בשליש הראשון של ההריון.
מעטות הנשים שחוות את הפן הפיסי שלהן ללא "תקלות" ( כאביי מחזור ) כגון אלו, שנתפסות כגזירה מן הטבע, ולא כתופעה לא תקינה שניתנת לטיפול ברפואה הסינית.
הטיפול התרופתי אותו מציעה הרפואה המערבית למקרי חוסר פוריות ובעיות מחזור מלווה במקרים רבים בתופעות לוואי לא נעימות. בנוסף, זהו טיפול סימפטומטי אשר לא מטפל במקור הבעיה, לא תורם לאיזון הכללי של המטופלת ולפעמים אף מזיק. לעומת זאת ברפואה הסינית מטפלים בשורש הבעיה תוך התייחסות הן לפן הפיסי והן לפן הנפשי של האישה.
הרפואה הסינית גם תומכת בטיפוליי פריון של הרפואה המערבית כגון תמיכה בטיפוליי הפריה, הן ביכולת הקליטה ברחם האישה והן בהשבחת זרע הגבר, משום ש " צריכים שניים לטנגו".
לחץ תורם לבעיות פריון. לחץ פוגע בלב אשר פוגע בכליות אשר קשורות באופן ישיר לפריון ( לחץ גם גורם לתסמונת טרום וסתית ). רצוי ליצור סביבה רגועה, בעיקר בתקופת הביוץ.
פעילות גופנית מאומצת לא מומלצת לנשים המנסות להיכנס להריון, משום שהן גורמות לתזוזות קיצוניות של הרחם. נשים המרגישות צורך בפעילות גופנית מאומצת, מומלץ לעשות אותה בזמן שלפני הביוץ (השלב הראשון). פעילות גופנית עדינה, עדיפה, היא כמו יוגה וטאי צ'י.
תזונה היא גורם מאוד חשוב בהבנת בעיות פוריות ופתרונן. כל מטופלת מקבלת המלצות שונות המבוססות על התפיסה הרפואית הסינית של איכויות קור וחום של כל מאכל והשפעתו על האיברים הפנימיים. רבות מבעיות הפריון במערב קשורות למצב של קור. לכן, לרוב ההמלצה תהיה להפסיק צריכת המאכלים והמשקאות הקרים, במיוחד סביב זמן הווסת, משום שקור משפיע לרעה על כאבים בזמן מחזור.


 
 
 
הטיפול היעיל ביותר הוא בד"כ טיפול משולב של אקופונקטורה (דיקור), צמחי מרפא סיניים, שינוי תזונתי ופעילות גופנית מתאימה. הטיפולים הסיניים מתייחסים לא רק לתופעות הקלות יחסית שלהן הרפואה המערבית מייחסת פחות חשיבות. בגינקולוגיה הסינית מטפלים גם בבעיות קשות כמו זיהומים במערכת המין והשתן, וגניטיס, ( P.M.S ) כאביי מחזור, דימום רב במחזור, צניחת רחם, ציסטות, מיומות, אנדומטריוזיס, חוסר פוריות, הפלות חוזרות, ובעיות בהריון כמו בחילות בוקר, התפתחות לא מספקת של העובר, בצקת הריונית, סכרת הריונית, רעלת הריון, יתר לחץ דם הריוני. 
חיזוק היולדת לאחר הלידה, הגברת ייצור חלב אם ...

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



צור קשר | מפת האתר  | תקנון האתר

* תוספי התזונה שבאתר זה אינם מיועדים לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעת מחלות, ואין לראות בכתוב בפרסום זה כייחוס של סגולות אלו לתוספי תזונה אלו ואינם מהווים תחליף לטיפול רפואי כל שהוא. כל המידע שנרשם באתר זה נלקח מסיפרות מקצועית ברפואה הסינית ומסתמך על נסיון עתיר שנים  
הן בעולם והן במרפאתינו.
 

 

לייבסיטי - בניית אתרים