בדיקת קורונה מהירה ומדוייקת, 5 יחידות באריזה  |  הזמנת פריט שאינו באתר  |  סדנת הרזיה אישית  |  בעיות "נשיות"  |  Isatis Spray – טיפול סיני בגרון להקלה מיידית  |  הפרעות עיכול  |  ניקוי כבד  |  גמילה מעישון  |  



מזונות - על, שישנו את חייך
דף הבית >> הבלוג שלנו >> מזונות - על, שישנו את חייך
בין מזונות העל נמצאים:
 
goji berries תותי גוג'י
אגוז המקה maca
מוצרי כוורת
אצות – הספירולינה והאצה הכחולה ירוקה
אגוז הקקאו
זרעי המפ
אלוורה
זרעי צ'יה
תות אסהי
נוני
קוקוס
 
כאשר תתחילו לצרוך "מזונות על" כחלק בלתי נפרד מהתזונה היומית, יספוג גופכם כל כך הרבה ערכים תזונתיים, כך שהתשוקה למזון מעובד ותעשייתי, וכן אכילת יתר, יתחילו להתפוגג. "מזונות העל" הם שיפור עוצמתי וטעים מאין כמוהו לתזונתכם. בהדרגה תוכלו להבחין איזה מסוגי "מזונות העל" מהדהד בגופכם ,ונדרש לבריאותכם ולאורח חייכם, ותתחילו לצרוך אותו, במינון נמוך , על בסיס יומי.
 
 
 האצות היו על כדור הארץ זמן רב לפני בני האדם, הן מספקות מקור הזנה אמין גם לאדם וגם לחיה. אני נוהג לכנות אותם "הקולוסטרום של הטבע", המזון הראשוני שמספק שפע של ערכי תזונה ויתרונות בריאותיים.
על אצת הספירולינה

ספירולינה היא אצה חד תאית ממשפחת האצות הכחולות ירוקות, צורתה המיקרוסקופית היא של סליל לולייני. מרכיביה (cyanobacteria) ייחודיים וממקמים אותה בין החי לצומח. מכיוון שהספירולינה נחשבת מזון שלם היא מהווה מקור תזונתי עשיר עבור בני אדם ובעלי חיים.
הספירולינה גדלה באופן טבעי באגמים טרופיים וסובטרופיים ברמת חומציות נמוכה (ph8-11).
יתרונות תזונתיים:

לספירולינה רכיבים תזונתיים רבים ולכן מיוחסת לה הגדרה של מזון שלם.
חלבון
ספירולינה מכילה כמות גדולה של חלבון בין 55%-71% ממשקל האצה היבשה. מדובר בחלבון מלא שמכיל את כל חומצות האמינו החיוניות, בהשוואה לבשר בקר שמכיל רק 22% חלבון. החלבון המלא שבספירולינה אינו כולל שומן רווי או שאריות של כימיקלים, תרופות ואנטיביוטיקה שנמצאים ברוב החלבון שמקורו מן החי.
חומצות שומן חיוניות

ספירולינה עשירה בחומצות שומן מסוג:

GALA-גמא לינולאית, חומצת שומן חיונית מקבוצת אומגה 6
ALA- אלפא לינולנית מקבוצת אומגה 3
SDA סטארידונית,  אומגה 3     DHA + EPA
וחומצה ארכידונית AA.
ויטמינים

האצה מכילה ויטמינים: B1,B2 ,B6 ,B9 ,B3, ויטמין D, ויטמין C וויטמין E.
על פי מחקרים היתה בעיה לאמוד את הזמינות הביולוגית של ויטמין B12 ולכן נקבע על פי איגוד התזונה האמריקאית כי אין להסתמך על ספירולינה כמקור בלעדי ל- B12 פעיל.
נתון זה מתייחס לספירולינה בלבד, לאצות אחרות יש כמות יפה של ויטמין B12 לכן כדאי ומומלץ לשלב צריכה של אצות שונות, דוגמת הכלורלה והנורי (כן, אותו נורי של הסושי)
מינרלים
ספירולינה היא מקור עשיר לאשלגן, סידן, כרום, נחושת, ברזל, מגנזיום, זרחן, סלניום, נתרן ואבץ. ספירולינה מכילה פיגמנטים הכוללים chlorophyll, כלורופיל בפיגמנט ירוק ו- phycocyanin שנותן את הפיגמנט הכחול, כמו גם בטא קרוטן ונוגדי חמצון שונים.
מן המחקרים                                                                                                      יתרונות הספירולינה הוא במגוון רחב של טיפול בעיות בריאות וביניהם: ירידה במשקל, היפר אקטיביות, כולסטרול גבוה, סרטן, חיזוק המערכת החיסונית ועייפות.

על פי מחקרים הגיעו למסקנות הבאות:
אלרגיות
במחקר שפורסם ב- 2009 נקבע כי ספירולינה הראתה תוצאות מבטיחות בטיפול בתגובה אלרגית וקדחת השחת, סימפטומים הכוללים: נזלות, התעטשויות, שיעולים וגירודים .
כולסטרול
במחקר שנערך ב- 2007 אשר בו 36 מתנדבים לקחו 4.5 גרם של ספירולינה ליום לתקופה של 6 שבועות, הראו תוצאות המחקר שינויים לטובה בכולסטרול ובלחץ הדם.
סרטן הפה
ספירולינה יכולה לתת הגנה מסוימת כנגד סרטן הפה. על פי מחקר קטן שהתבצע על אוכלוסייה שנוטה ללעוס טבק ונמצאו בה נגעים טרום סרטניים. אוכלוסיה זו קיבלה תוספת של ספירולינה למשך 12 חודשים. חלק מן הנבדקים
(44 במספר) קיבלו מנה יומית של ספירולינה וחלק מהנבדקים (43 במספר) קיבלו מנה של פלסבו. בסוף תקופת המבחן אצל 20 מתוך 44 הנבדקים שקיבלו ספירולינה הנגעים נעלמו.
בריאות הלב
התגלה כי ספירולינה מסייעת למנוע נזק ללב שנגרם על ידי טיפול כימותרפי בשם doxorubicin ובנוסף היא משפרת את חומרת הנזקים משבץ, משפרת תנועה ואת יכולת הזיכרון וכושר הלמידה של נפגעי שבץ.
ילדים ומתבגרים
ספירולינה נמצאה יעילה לילדים הסובלים מתת תזונה. באופן כללי אני מאוד ממליצה על שילוב של אצות בתזונת ילדים בכל שלב בהתפתחות, האצות יספקו התפתחות מוחית תקינה ולכן יסייעו לילדים הסובלים מלקויות למידה. אני במיוחד ממליצה על שילוב אצות בתקופת גיל ההתבגרות, זמן בו גוף המתבגר זקוק ליותר מרכיבי תזונה. מניסיוני הוספה של אצות בתזונת מתבגרים מסייעים להרגיע את הטמפרמנט הסוער האופייני למתגברים ומאפשר להורים ולילדים לעבור את תקופת ההתבגרות בשקט יחסי.

אזהרות
ספירולינה מכילה פנילאלנין ולכן אינה מומלצת לאנשים הסובלים מהפרעה מטבולית גנטית בשם פנילקטוניריה (PKU Phenylketonuria).
מרכיב תזונה זה עשיר ומספק לאדם את כל המרכיבים החשובים לשמירה על בריאות תקינה ולכן ועדת המזון של האו"ם ב- 1974 הכריזה על ספירולינה כמזון העתיד.
ספירולינה הוצעה על ידי נאס"א כאחד המאכלים העיקריים הניתנים במהלך משימות חלל ארוכות טווח.
 
  
   
 מאקהמאקה הוא שורש שמקורו בפרו. הוא זמין בד"כ כאבקה בטעם אגוזי מעושן. זהו סוג מזון עוצמתי לאיזון הורמונלי וריפוי בהפרעות הורמונליות – תסמונת גיל המעבר, בעיות בהפריה ותסמונת המחזור החודשי. מאקה מספק מקור אנרגיה המקושרת לצ'אקרה הראשונה. הוא מרומם, מגביר את האון הגברי, מאזן מצבי רוח ומרפא דיכאון. מאקה הוא מקור הטוב ביותר לברזל: משפר אנמיה ואת הזיכרון. מאקה משתלב טוב מאוד עם קקאו, בשייקים עם עלים ירוקים ובשוקולדים. מאקה מומלץ כאשר האנרגיה המינית נמוכה, מומלץ להכין משקה קקאו עם מאקה.
 
 אלו-ורהאלו-ורה הוא צמח מדברי אך נחשב לאחד הצמחים הקלים יותר לגידול, אפילו בעציץ בביתכם. זהו אחד מצמחי המרפא העוצמתיים ביותר על כדור הארץ. יש לו איכויות המקררות את הדם ומרגיעות את החומציות בגוף הנוצרת ממתח ואורך חיים לחוץ. הוא תומך בבריאות הכבד והכליות, ועוזר לדלקות, סוכרת, מחלות לב וסרטן. זהו צמח מדהים לחידוש רקמות פנימיות, העור והשיער . אלו-ורה מתפקד כפרהביוטיק ובכך מאפשר ספיגה טובה יותר של פרו – ביוטיק בגוף. הדרך הטובה ביותר לצרוך את האלו-ורה היא ע"י קילוף העלה הטרי ושימוש בג'ל להכנת לימונדה , שייק, או במריחה ישירות על העור או השיער.
 נוני
פרי הנוני הינו תרופה עתיקה שמקורה בארצות הטרופיות. הנוני תומך בבנית תאים חדשים בגוף ומאזן את המבנה המולקולרי בכל תא.הנוני עוצמתי ביכולתו לנקות רעלים מהכבד, המעיים והמוח. כמו כן הוא מעודד ריפוי מסרטן, דלקות פרקים ומאזן לחץ דם ורמות סוכר בגוף. הנוני הוא אנטי- בקטריאלי, אנטי – דלקתי ויש לו תכונות של משכך כאבים. ניתן לצרוך נוני כמיץ (הנוצר מתוך תהליך התסיסה של הפרי) או כאבקה המיוצרת מהפרי וזרעיו. את המיץ שותים על קיבה ריקה ואת האבקה מומלץ לשלב בשייק או בשוקולדים וכל הפינוקים הבריאים.
ההיכרות עם פרי הנוני הינה חוויה מדהימה. כשגילינו לראשונה את הפרי, התחלנו לצרוך אותו בשייקים עם אננס ולדלג על ארוחות. הוא גרם לנו לתחושת "היי" ולרמת אנרגיה גבוהה. כשהתחלנו להישתמש בו בתוכנית ניקוי הגוף, גילינו כי יש לו השפעה חיובית ביותר על התהליך, ועד היום הוא הכוכב העולה של תוכנית ניקוי הגוף שלנו.
 זרעי הקנביסאלו הם זרעים קלופים מצמח הקנביס. זרעים אלו הינם אחד ממקורות הטבע העשירים בחלבונים. הם מכילים כמות של 33-37 אחוזי חלבון הזמין לעיכול. זרעי הקנביס מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות וכן את חומצות השומן החיוניות הדרושות לשמירת בריאות גופנו. הם מקור לבניית תאי מוח ותומכים בבריאות הכבד. הם מקור למספר רב של טראנס- מינרלים. תחליף נהדר לזרעי הקנביס הם זרעי צ'יה המכילים סגולות מרפא כמעט זהות. זרעי הקנביס טעימים להפליא, והם משתלבים עם כל מזון. הם נהדרים להכנת קרקרים, סלטים ושייקים. שילוב נהדר הוא פסטו עם זרעי קנביס.
 קוקוסבשפה הסנסקריט,מכונה דקל הקוקוס "קלפה וירקשה" כלומר – "העץ שמספק את כל מה שצריך בכדי לחיות". בכל אופן בו נבחר לצרוך אותו – כקוקוס טרי, בשר קוקוס, מי קוקוס, קרם קוקוס, חמאה/שמן קוקוס, או בשימוש בגזע והעלים בכדי לבנות עלים ומחצלות - הקוקוס הוא המחייה האמיתי בחיינו. מבחינה תזונתית, הקוקוס משפר את הספיגה והעיכול, עוזר להדוף וירוסים, חיידקים ופטריות. קוקוס מסייע לוסת את יצור ההורמונים הבריא, להגדיל את פעילות בלוטת התריס, ותומך ביצירת הכולסטרול הבריא בכבד. מי קוקוס הם מקור מצוין לתזונת תינוקות, הם מקררים את הגוף ומסוגלים להרגיע דלקות בדרכי השתן. אגוזי הקוקוס (המכונים "פיפה" בקוסטה ריקה) מהם אנו נהנים בכל יום, מייצגים את תענוגות החיים באזורים הטרופים. כאשר אנו שותים או אוכלים אותם, יש תחושה שהאלקטרולייטים רוקדים בכל תא בגופנו... את בשר הקוקוס אפשר לשלב כבסיס לכל הקינוחים הקרמיים, את הנוזל לשתיה וכבסיס לשייקים ואילו החמאה/שמן נפלאים בשילוב בשייקים ובתבשילים .
 
מקורות תותי הגוג'י
שמו הבוטני של הצמח הוא lyceum barbarum או ניתן למצוא צמח זה בשם wolf berry. צמח זה בדומה לספירולינה, מהווה מקור לחלבון מלא וטוב, מחזק את המערכת החיסונית, מנקה כבד, אנטי אייגינג, מכיל כמויות גדולות של נוגדי חמצון, מעל 20 מינרלים שונים, כמות גדולה של קרטנואידים ועוד.
למרות שאין מחקרים קלינים רבים לאישור נפלאות הצמח, הסינים והטיבטים גדלו על צמח זה כבר לפני חמשת אלפים שנה והשתמשו בו לטיפול במגוון רחב של תחלואים .

סגולותיהם של תותי הגוג'י
בשל תכונותיו היוצאות דופן של ה- goji, צבעו הכתום עז וטעמו העשיר, מגדלים אותו הסינים והטיבטים לצורכי רפואה ומזון. על פי הרפואה הסינית צמח זה מזין את הכבד והכליות, מנקה את העיניים ועוד סגולות.

בין מעלותיו הרבות:
• הצמח אדפטוגן, צמח שעוזר לגוף להתמודד עם לחץ ומתח על ידי תמיכה בבלוטת האדרנל
• הפרי מחזק את המערכת החיסונית
• מגן על הכבד
• משפר תפקודי עיניים וראייה ומטפל במגוון תסמינים הקשורים לראייה, כגון: ראייה מעורפלת או ירידה באיכות הראייה. כל זה הודות לכמות גדולה של קרטנואידים ובמיוחד אילו המשפיעים על מולקולה באזור קשתית העין.
• מטהר דם
• מספק מרכיבים מעכבי הזדקנות (אנטי איגינג)
• יעיל לאנשים בעלי בעיות כרוניות: בכבד, בכליות, בעיות מפרקים, כאבי גב תחתון, צלצולים באוזניים, כאבי ראש ועוד.
ה- Goji מהווה מקור עשיר לחלבון, ויטמינים ואנטי אוקסידנטים
טעמו עשיר והוא מתאים לכל סוג דם ולכל בעיה מטבולית. ה- Goji מהווה מקור עשיר לחלבון: מכיל 19 חומצות אמינו שונות ובכללן כל 8 חומצות האמינו החיוניות (שהגוף אינו יכול לייצר בעצמו וצריך לקבלן מהמזון).
הפרי מכיל ויטמינים מקבוצת: B1,B2 ,B6, וויטמין E. נמצא כי ב- 100 גר של פרי, שהם כ- 2-3 חופני פרי נמצאו 11 מ"ג של ברזל. ניתן למצוא בגוגי גם חומצה לינולנית, חומצת שומן חיונית ושפע של אנטי אוקסידנטים. למעשה ה- GOJI הוא מרכיב תזונתי העשיר ביותר באנטי אוקסידנטים שניתן למצוא היום: פי 2-44 יותר אנטי אוקסידנטים מאשר ב- Blueberries ויותר בטא קרוטן מאשר בגזר.
לפרי מופלא זה שרשרת סוכרים ארוכה בשם פוליסכרידים שלהם אלמנט מחזק מערכת חיסון.
ה- Goji מעכב תהליכי הזדקנות הגוף
ככל שאנו מתבגרים אנו מיצרים פחות ופחות הורמון גדילה (HGH). פרי קטן ומופלא זה הוא המזון היחיד שמוכר לנו שעוזר בגירוי הגוף לייצור הורמון גדילה. באופן טבעי עובדה זו בלבד הופכת את ה- goji למזון יוצא דופן בפירוש מזון על.
תהליך הגירוי מתבצע על ידי שילוב של חומצות אמינו גלוטמין וארגנין. חומצות אמינו אלה עובדות כדי להמריץ את הורמוני הגדילה, לרענן את המראה ולשפר את חילוף החומרים.
מגן קרינה של הטבע
נמצא כי מיץ הגוג'י מהווה הגנה לאותם אנשים שעורם רגיש לשמש, אותם אנשים שמאדימים במהירות ושהות ממושכת בשמש גורמת גירוי על גבי העור. שתייה של מיץ הגוג'י נמצא כי מפחית את סימני הקרינה האקוטית ומהווה הגנה לאותם אנשים בעלי עור רגיש.
שילוב תותי הגוג'י בתזונה היומית
את הפירות היבשים ניתן למצוא היום בכל בית טבע במשקל או בקופסאות סגורות בגדלים שונים. המינון המומלץ הוא 5-10g של פרי ביום.

באופן אישי אני מוצאת את טעם הגוגי מעט מוזר ושונה מטעמם המתקתק של פירות אחרים ממשפחת ה-berries מסיבה זו את החופן היומי של הגוג'י אני נוהגת לערבב עם סוגים שונים של דומדמניות, אוכמניות וחמוציות. כך אני מעצימה ומשלימה את פעילות האנטיאוקסידנטית שנמצאת בשפע בפירות אילו והם פועלים בסינרגיה עם אותם מרכיבים מופלאים שנמצאים בגוגי.
קקאו
אגוזי הקקאו הם הפירות שגדלים על עץ הקקאו. מוצאו של העץ באזור האמזונס והוא גדל רק בתנאי מזג אוויר חם, לח ובתוך צמחייה עבה, כך שהעץ מוצל מהשמש החזקה ומרוחות. העץ מניב את פירותיו לאורך כל השנה.
בתקופת שבט המאייה והאצטקים לקקאו היה ערך רב. לעיתים השתמשו בפולים כתחליף לכסף. במהלך ההיסטוריה השתמשו בקקאו לצרכים רפואיים שונים, למעשה נרשמו מעל 100 שימושים רפואיים לקקאו, שימושים אילו נאספו ממכתבים שנמצאו באירופה.
לקקאו שלושה שימושים מרכזיים ברפואה הקדומה:
1. העלאה במשקל
2. חיזוק/ גירוי מערכת עצבים חלשה, טיפול באדישות או תשישות.
3. שיפור העיכול, הכליות והמעי.

שימושים רבים נוספים בקקאו נרשמו עבור: טיפול באנמיה, תיאבון חלש, תשישות נפשית, הגברת תנובת חלב, חום ואבנים בכליות. במאה ה- 18 מדען בשם קרל לינאו (carl linnaeue) חשב שהקקאו בעל ערכים כל כך מופלאים שהחליט לקרוא לעץ הקקאו theobroma caco בשם קקאו מזון האלים.
כל שוקולד נוצר מאגוז הקקאו. כל אותם יתרונות בריאותיים: נוגדי חמצון, מינרלים וכל אותם מרכיבים מחדשי נירוטרנסמיטורים, נמצאים בקקאו הטהור. בצורתו הטבעית הקקאו הוא נטול סוכר וטעמו מריר. אכילתו או שתייתו יספקו לנו שפע יתרונות תזונתיים הגלומים בו. תזונאים סביב העולם תמימי דעים על כך ששוקולד מריר (שוקולד כהה) הוא מזון בעל ערך תזונתי גבוה.

אז מה יש בשוקולד?
שוקולד וקקאו מקבלים את ערכם התזונתי הרב מפלבונואידים שהם הפיגמנט בצמחים. לאותם פלבונואידים יכולת אנטיאוקסידנטית (נוגדת חמצון) חזקה. אנטי אוקסידנטים הם אחד מהדרכים של הגוף להילחם ברדיקלים חופשיים שהם מולקולות קטנות שנוצרות בתהליך חילוף החומרים. יצור מוגבר של רדיקלים חופשיים עלול ליצור נזק לתאים ומרכיביהם, כולל תאי DNA ומהווה פתח להאצת תהליכי הזדקנות.
יתרונות בריאותיים:
אנטי אוקסידנטים
אגוז הקקאו מכיל כמויות גדולות של נוגדי חמצון יותר מכל מזון אחר, כגון:
Polyphenols, Catechins, Epicatechins. כמות נוגדי החמצון שבאגוז הקקאו גבוהה יותר מתה ירוק, יין אדום וגוג'י ברי. כמות גדולה של נוגדי החמצון שבשוקולד, בשימוש יומי, יכולה לבטל חלק מקרינת הטלפונים הסלולאריים. קרינה שעלולה לגרום למחלות כרוניות כגון סרטן ומחלות לב.

כיום מזונות שונים נמדדים מבחינת תכולת נוגדי החמצון שלהם ונרשמים במוצרים שונים כ- ORAC ואכן השוקולד המריר קיבל את אחד המדדים הגבוהים.

מגנזיום
אגוז הקקאו מהווה מקור ראשון למגנזיום. מגנזיום תומך בלב ומגביר כוח מנטאלי, מקל על כאבי מחזור, מרפה כאבי שרירים, עוזר בבנייה של עצמות חזקות, משפר זרימת דם ואספקת חמצן ומעביר נוטריאנטים (רכיבי תזונה) לכל מערכות הגוף. מחסור במגנזיום מאפשר התפתחות של רדיקלים חופשיים ויצירת נזק ללב. במחקר שבדק את יכולת הקקאו לתקן נזקים בריאותיים שנגרמו ממחסור במגנזיום, הוכח כי צריכה קבועה של קקאו הצליחה לתקן נזקים שנגרמו ממחסורים במינרל זה.

ברזל
ברזל הינו מינרל חיוני בתזונה. באגוז קקאו יש פי 314 יותר ברזל מהכמות המומלצת על פי ה- RDA (Recommended daily allowance). ברזל הינו חלק מנשאי החמצן בגוף בשם המוגלובין, ששומר על בריאות הדם ומונע אנמיה. השוקולד נמצא במקום שני בין המזונות העשירים בברזל. נמצא כי בשוקולד יש 36mg ל-100g שוקולד שהם כ- 200% ממנת ה- RDA. באבקת הקקאו הלא ממותקת יש 17.4mg ל- 100g שמהווים כ- 97% RDA.
 
 
 
אבץ
הקקאו מספק מקור טוב לאספקת אבץ, מינרל חשוב לבריאותינו. לאבץ תפקיד מרכזי בחיזוק מערכת החיסון, הכבד, הלב והעור. מינרל זה משתתף בתהליכים אינזימטיים רבים בגוף. נמצא כי בשוקולד יש 9.6mg אבץ במנה של 100g שוקולד מריר, כ- 64% יותר מהמלצת ה- RDA. באבקת הקקאו נמצא 6.8mg אבץ ב- 100g שהם כ- 45% מהמלצת ה- RDA.
 
קקאו כנוגד דיכאון
אגוז הקקאו מכיל מרכיבים תזונתיים שזיכו אותו בתדמית של נוגד דיכאון. האגוז מכיל שלושה נירוטרנסמיטורים שמעודדים מצב רוח טוב: Serotonin ,Dopamine ,Phenylethylamine - PEA
ה- PEA שנמצא באגוז הקקאו משפיע על הכימיה במוח באופן חיובי בכך שהוא מפריש כימיקל במוח שנותן תחושה דומה לזו כשמאוהבים.
קקאו מכיל חומצות אמינו בשם טריפטופן tryptophan וחומר בשם monoamine oxides) mao). מונואמין אוקסידאז אילו מאפשרים לנרוטרנסמיטור סרוטנין ודופמין לנוע במחזור הדם לזמן ארוך יותר ובכך משפר מצב רוח ומסייע להרגשה כללית טובה.
 
שוקולד ובריאות הלב
מלבד התחושה הנפלאה הדומה לאהבה, השוקולד בעל יתרונות רבים לבריאות הלב וכלי הדם. למעשה האצטקים כינו את הקקאו "yolloti eztli" משמע: "לב דם". כבר בתקופתם הם הבינו בחשיבות הקקאו כמרפא מערכת קרדיווסקולארית (CVD).

לקקאו יתרונות בכך שהוא הופך מספר תהליכים פתוגנים שגורמים להתפתחות CVD, והחשוב בניהם הוא עיכוב תהליך חמצון ה- LDL (הכולסטרול הרע) על ידי רדיקלים חופשיים. כך נמנע או נעצר תהליך מרכזי בהיווצרות הפלג בעורקים. עוד מונע השוקולד את הנטייה של טסיות דם להיצמד וליצור קרישי דם.

שוקולד לא גורם לאקנה
אחת האמונות היא שאכילת שוקולד מחמירה אקנה, על פי מחקר שנערך על כ- 65 אנשים הסובלים מאקנה שקיבלו כ- 112g שוקולד מריר ביום. השוקולד היה לא ממותק ולא הכיל מרכיבים חלביים. הם קיבלו מנה זו לתקופה של 44 חודשים. הממצאים לא הראו שיפור או החמרה של האקנה. אם כך כל אותם בני נוער ששמעו לא פעם כי השוקולד גורם לאקנה יכולים לנשום לרווחה. אומנם נמצא קשר אחר בין מזונות להתפתחות אקנה אבל שוקולד הוא לא אחד מהם.
 
לצחצח שיניים עם שוקולד!
בלואיזיאנה וביפן גילו שבקקאו יש חומר חזק יותר מפלואוריד בהגנה על השיניים ובחיזוק חומר השן. אפשר לומר ששוקולד מונע חורים בשיניים (כמובן שוקולד ללא סוכר). חוקרים מאמינים שיום יבוא ויוסיפו שוקולד למשחות שיניים ושטיפות פה. חוקרים מצאו כי באבקת הקקאו יש אפקט אנטי בקטריאלי בחלל הפה שיכול להילחם באופן יעיל בבעיות שיניים.

איזה שוקולד מומלץ לקנות
בחפיסה של שוקולד בשונה מאבקת קקאו טחונה מוסיפים חומרים שונים ולכן יש להקפיד שהשוקולד יהיה מריר (כהה) ולא חלבי. ישנן הוכחות כי החלב מנטרל חלק מהמרכיבים החיוניים שבשוקולד. רוב אבקות הקקאו מעובדות ומכילות תוספות בלתי רצויות כגון שומן מוקשה. בחלק מאבקות הקקאו נמצא חומר מסרטן בשם acrylamides.
כדי ליהנות מיתרונות הקקאו ולהמעיט בחסרונות מומלץ לחפש שוקולד איכותי שמכיל:
 1. קקאו טהור ככל האפשר ולא מעובד
2. ללא סוכר
3. לא חלבי
4. ללא תוספות או חומרים כימיים שונים

אין ספק כי שוקולד בריא ומשמח לא מעט אנשים, אך למרות יתרונותיו הרבים מומלץ להפריז בצריכתו, שכן מכיל כמות גדולה של שומן וקלוריות. כדי להעצים את היתרונות הבריאותיים של נוגדי החמצון מומלץ לשלב את הקקאו עם תה ירוק, יין אדום, אוכמניות וכמובן הגוג'י ברי.
 
פולן דבורים/ BEE POLLEN
אבקת הפולן היא אבקנים זעירים בגודל אבק שנאספים מפרחים על ידי הדבורים.
פולן הדבורים הוא מרכיב תזונתי רב עוצמה super food ששייך לשיטת טיפול רחבה בשם אפי תרפי, שיטת טיפול שעושה שימוש במוצרי כוורת וארס דבורים. האפיתרפי כולל טיפול בפולן הדבורים מזון מלכות, דבש, פרופוליס, שעוות דבורים ועוקץ הדבורים לטיפול במגוון תחלואים.
פולן הדבורים הוא מתוספי התזונה העתיקים ביותר שמיועדים לאדם. הוא ידוע כמחזק וכתרופה כבר בתקופת מצריים וסין העתיקה. נהגו לכנות אותו בכמה כינויים ואחד מהם "מעיין הנעורים". היפוקראטס אבי הרפואה, השתמש בפולן כתרופה וכתוסף כבר לפני 2500 שנה. הפולן ומוצרי כוורת אחרים מוזכרים בתנ"ך, בתלמוד, בקוראן ובספר המורמונים ואפילו בכתבים סיניים עתיקים.
הפולן הוא אבקה, מורכבת מאבקני פרחים זכריים (חיוניים להבטחת חיי הצמח והמשכיותו) שנאספים על ידי הדבורים במסעם בין הפרחים. האבקנים הזעירים נצמדים לרגליהם של הדבורים ובכך מעניקות הדבורים לפולן מספר תכונות ואנזימים ייחודיים לפולן הדבורים. זהו סוד מערכת היחסים המיוחדת בין הפרחים לדבורים שהופך את הפולן למזון על עשיר כל כך.
לאבקנים או לפולן עצמו אין כל ערך טיפולי או רפואי ייחודי אלא אם כן הוא נאסף על ידי הדבורים ובכך העניקו לו הדבורים מספר מרכיבי תזונה ואיכויות. פולן זה נאסף, באופן מסחרי, על ידי מתקן שנמצא בכניסה לכוורת.
הטיפול בפולן מאפשר לאורך זמן:
• חיזוק מערכת החיסון
• איזון ושמירה על משקל גוף
• הקלה על סימני אלרגיה
• חיזוק הגוף
• שיפור התפקוד המיני
• האטה של תהליך ההזדקנות
• הגברת האנרגיה והחיוניות
• מניעת סרטן ומחלות אחרות
מה מכיל הפולן:
55% פחמימות
35% פרוטאין/ חלבונים
3% מינרלים וויטמינים
2% חומצות שומן
5% מרכיבים נוספים
מכיל נוגדי חימצון ובניהם בטא קרוטן (פי 20 יותר קרטנואידים מגזר באותו משקל), ויטמין C ו- E ליקופן, סלניום ופלבונואידים.

כמות ויטמיני B שנמדדו ב- 1 גרם פולן טרי:
תיאמין B1 9.2 mg
ריבופלבין B2 18.5 mg
חומצה נקוטינית B3 200mg
חומצה פנטותנית B5 27mg
פרידוקסין B6 5mg
חומצה פולית B9 5mg
1 גרם של פולן טרי מכיל כבין 7-15 mg של ויטמין C ומעט ויטמין E טוקופרול.

פולן הדברים מחזק את מערכת החיסון באמצעות נוגדי החמצון, אילו נועדו לנטרל רדיקלים חופשיים, אותם רדיקלים חופשיים הקשורים למחלות רבות ותהליכים ניוונים הקשורים בהזדקנות. נוגדי החמצון בולמים תהליכים אילו ואפילו משפרים תהליכים שנפגעו. רוב נוגדי החימצון שנמצאים בפולן הדבורים הם פלבונואידים. לביופלבונואידים גם תפקידים נוספים בגוף מלבד היותם נוגדי חימצון. חלקם מחזקים נימי דם קפילאריים בגוף, חלקם מסייעים לכבד ויש ביופלבונואידים נוספים שמחזקים מבנה עצמות.
פולן בשימוש הספורטאים
פולן הדבורים הוא מרכיב מרכזי בתזונת ספורטאים. הוא מחזק את הגוף, מחזק סיבולת ומספק שפע של אנרגיה ומהירות ויש לו את היכולת לשפר גם את הכוח המנטאלי. למעשה הדבורה משתמשת בפולן כעזרה למטרות אילו עבורה. הכול סביב נושא של יחסי גומלין בין הטבע לחי. הצמחים מפיקים תועלת רבה מהאבקה של הדבורים. מעבר של הפולן על ידי הדבורים שומר על המשכיות הצמחים אבל גם עבור הדבורים יש תועלת.
דבורה עובדת בין 7-8 שבועות, שבהם העבודה מאומצת. מערכת חילוף החומרים שלה עובדת בקצב מוגבר בדיוק כמו מכונית מרוץ שזקוקה לתגבורת של דלק חזק ואיכות לנסיעה מהירה ועוצמתית. מלבד הדבש שמעניק קלוריות לשריפה, הפולן הוא מזונה העיקרי. הפולן שהדבורים אוספות הופך לדלק רב עוצמה עבור הדבורה הפעילה ועבור ספורטאים שגם הם כמו הדבורה זקוקים לתגבורת אינטנסיבית בתקופות של מאמץ פיזי ומנטאלי מוגבר.
 
פולן הדבורים כטיפול יעיל באלרגיות
למרות שלא מעט אנשים רגישים לאבקני פרחים שגורמים לתגובות אלרגיות, פולן הדבורים מקטין את הסימפטומים המלווים תגובות אלרגיות. חשוב להתחיל בטיפול בפולן מספר שבועות לפני מועד התפרצות האלרגיה.
ההמלצה במקרים אילו, לחפש פולן מופק קרוב ככל האפשר לאזור המגורים, חיזוק מערכת החיסון של הגוף באמצעות הפולן המקומי.
המלצה זו אינה מתאימה לאילו שסובלים מרגישות לעקיצות דבורים.
הבנה בריאותית לגבי סגולותיו של פולן הדבורים מאפשרת "משחק" עם סוגי הצמחים שמהם מופק פולן הדבורים. במזרח הרחוק ניתן למצוא פולן מצמחים ספציפיים שלהם תכונות רפואיות ידועות. לדוגמה:
Camellia bee pollen
Lotus bee pollen
ניתן למצוא פולן דבורים שמבוסס על צמחים סינים שמורכבים מפולן הצמחים ג'ינסנג, אסטרגלוס וצמחים נוספים שתפקידם הממוקד הוא חיזוק מערכת החיסון. על פי הסינים הפולן מחזק את הכליות שתפקידו לחזק את כוח החיים.
מהו הפולן העדיף לצריכה?
הפולן מגיע בכמעט כל צורת לקיחה מאבקה טחונה דק, גרגירים, טבליות וקפסולות. במספר חברות ניתן למצוא שילוב בין פולן הדבורים, מזון מלכות, פרופוליס ודבש. כמו שאני קוראת לפורמולה זו "הריבוע המנצח".
ניתן למצוא את פולן הדבורים בכמה דרגות טריות. כמובן הטוב ביותר הוא הפולן הטרי, הלח וכמו כל מוצר טרי ככל שהוא מעובד יותר כך יתרונותיו הבריאותיים נאבדים. רוב הפולן שנמצא בחניות טבע הוא יבש וזאת כדי להעריך את חיי המדף ולמנוע התקלקלות וריקבון.

הפולן הטרי מחייב קירור. האנזימים משנים את טבעם ב- 48 מעלות (118F) ולכן נמצא את הפולן הטרי באזור המקררים בחנויות טבע ובריאות ומומלץ לשמור עליו במקרר.
במידה ואין צורך בטיפול פולן מקומי, כפי שתואר במצבים של אלרגיה, אזי דווקא גיוון של פולן הוא חיוני, תערובת מגוונת ככל האפשר של סוגי פרחים. הפולן אז יראה כתערובת שונה של גרגירים צבעוניים.
פולן מקומי מופק לרוב ממספר מוגבל של פרחים והצבע הוא אחיד, לעומת תערובת פולן מגוונת כקשת של צבעים המורכבת מתערובת של פרחים מאזורים שונים ומארצות שונות. מגוון הצבעים הוא סימן למגוון ביופבונואידים שהפולן מכיל.
מינונים מומלצים
פולן הדבורים זמין בחנויות טבע בקופסאות של 500mg - 1000mg
למניעה – מומלץ להתחיל בכרבע כפית של גרנולות בתפזורת פעם ביום למשך החודש הראשון ולהעלות את המינון עד כפית או שתיים בין פעם עד שלוש פעמים ביום.
לטיפול תקופתי קצר - כפית פעם ביום ובהדרגה לעלות מינון עד לשתי כפיות או 3 כפיות פעם ביום עד שלוש פעמים ביום.
טיפול בטבליות - 2 טבליות של 450-580mg בין 3 – 44 פעמים ביום.
את פולן הדבורים לא מחממים מחשש לאיבוד מרכיבים חיוניים.
מי צריך להיזהר?                                                                                                                                       אנשים הרגישים לעקיצות דבורים או מוצרי כוורת מומלץ לא להשתמש בפולן דבורים, כדי למנוע תגובות קשות של אלרגיה.
לאילו שאינם בטוחים לגבי רגישותם למוצרי כוורת ודבורים, יש צורך לנסות כמות מזערית.
 

מזונות על

הרצאה : מיניאלי ישראל, רוקח ומומחה לרפואה סינית טל: 0587999565
מזונות העל הינם מזונות בעלי יכולות ריפוי והזנה רבות. הם סוג מזון עוצמתי ביותר – ככל הנראה , המרוכז והמזין ביותר בנמצא על פני כדור הארץ. מחקרים מצאו כי הם המזונות הבריאים, הטבעים והאיכותיים הקיימים כיום. ביכולתם של מזונות אלו לשפר סמפטומים של כמעט כל מחלה. ביכולתם לעודד את רמת האנרגיה והחיוניות בגופנו, והם הבחירה האופטימלית לחיזוק המערכת החיסונית ולשיפור הבריאות הכללית. מזונות העל מגבירים את יצור הסרוטונין, מעוררים את המיניות, ותומכים בניקוי רעלים מהגוף. הם מזינים את צרכי הגוף לחלבון, לויטמינים, למינרלים ולחומצות שומן חיוניות. הם גם מהוים מקור מצוין לנוגדי חימצון, חומצות אמינו, אנזימים, וקו- אינזימים, וזהו רק קצה הקרחון....
לעמוד הפוסט

מזון ובריאות...סוגים והקשר

סוגי מזונות בריאים. תאור כללי: 
 
קטניות בין אם אתם מעדיפים שעועית לבנה או מנומרת, שחורה או לוביה, גרגרי חומוס או סויה, עדשים או פול - הקטניות הן אוצר תזונתי אמיתי. מחקרים מהשנים האחרונות
 
 
מראים כי הכללת קטניות בתפריט קשורה בהפחתת הסיכון להשמנה, למחלות לב, לסוגי סרטן אחדים ולסוכרת. 
לקטניות שפע יתרונות תזונתיים: הן מהוות מקור לחלבון צמחי (בעיקר בשילוב עם דגנים), מקור לפחמימות מורכבות. הקטניות דלות בשומן ועשירות בסיבים תזונתיים מסיסים המסייעים לבריאות הלב ומערכת העיכול, לאיזון סוכרת, וכן לדיאטות הרזיה. הן מכילות שפע של מינרלים וויטמינים, ובהיותן בעלות אינדקס גליקמי נמוך, הן מתאימות לסוכרתיים.
 
 ירקות ירוקים ברוקולי, עלי רוקט, עלי סלק, תרד וחסה לסוגיה הם דלי קלוריות ופחמימות ומתאימים לכל ארוחה כמעט. את התרד, לדוגמה, אפשר להכתיר כמלך העלים. התרד מצטיין בתכולת הלוטאין – תרכובת אנטי חמצונית חזקה במיוחד. אידוי מהיר של התרד, בתוספת מעט שמן, מעלה את זמינות הלוטאין לגוף. העשירו את תפריטיכם בירקות ירוקים כהים המכילים, נוסף על שפע יתרונות תזונתיים, שפע של נוגדי חמצון. 
פרי הדר ארצנו התברכה בשפע של פירות הדר - אשכולית, תפוזים, לימונים, פומלית וליים המכילים שפע של ויטמין C. פירות ההדר הם גם מקור מצוין לסיבים תזונתיים מסיסים החשובים לבריאות, הם מכילים נוגדי חמצון ומגנים על הגוף מפני מחלות.
 בטטה ירק עמילני נפלא המהווה לא רק מקור לפחמימות, אלא גם מקור עשיר לוויטמין A (בטא קרוטן). הבטטה מכילה בנוסף גם כמויות גבוהות של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
  פירות יער אוכמניות, תות שדה, חמוציות ושאר פירות היער הם פצצת נוגדי חמצון רבי עוצמה שנמצאים גם ברשימת המזונות המסייעים בהארכת תוחלת החיים. פירות היער מסייעים בהגנה על תאי הגוף מפני התפתחות תאי סרטן, ומסייעים בהפחתת הסיכון למחלות כמו סכרת, שבץ ומחלות לב. בין פירות היער בולטות החמוציות בכמות נוגדי חמצון שהן מכילות. אכילה קבועה של חמוציות מפחיתה את הסיכון ללקות בדלקות בדרכי השתן. 
עגבניות אם כל הירקות מצטיינים במטען תזונתי בריא, המשפר את הבריאות ועוזר במניעת מחלות, העגבניה היא אחת הבולטות שבהם, ובכל אחת מצורות ההגשה:
 
 
טרייה, ברוטב או אפויה בתנור. העגבנייה מכילה שפע של אוצרות המגנים על כלי הדם ומנטרלים רדיקלים חופשיים. היא מקור עשיר לליקופן - הפיגמנט האדום המעניק לה את צבעה העז - אחד מטורפי הרדיקלים החופשיים החזקים. חשוב לדעת כי הליקופן לא נהרס בבישול, ונמצא גם ברסק עגבניות, במטבוחה ואפילו בקטשופ; עגבנייה טרייה היא מקור עשיר לוויטמין C. אכילה קבועה של עגבניות מפחיתה את הסיכון ללקות במחלות לב ובסוגי סרטן שונים.
 דגים המכילים אומגה 3 דגים הם מקור מצוין לחלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים; דגי סלמון, טונה, מקרל, הליבוט והרינג מכילים גם אומגה 3. אומגה 3 היא חומצת שומן התורמת לבריאות הלב, לירידה ברמות הכולסטרול הרע ולעלייה ברמות הכולסטרול הטוב, ומקטינה את הסיכון להתקפי לב ולשבץ. ארגוני בריאות ברחבי העולם ממליצים מאוד על שילוב דגים המכילים אומגה 3 בתפריט בריא.  
  דגנים מלאים חיטה מלאה, כוסמת, דוחן, בורגול, קינואה, שעורה, תירס ואורז מלא הם דגנים מלאים שלא הוסרו בהם בתהליך עיבודם הקליפה ונבט הדגן. הדגנים המלאים עשירים בחלבון, בסיבים תזונתיים, בוויטמינים מקבוצת B מגנזיום, בחומצה פולית ובנוגדי חמצון. מחקרים מצאו כי צריכה גבוהה של דגנים מלאים קשורה בהפחתת הסיכון למחלות רבות כמו: סרטן, מחלות לב, סוכרת, יתר לחץ דם, שבץ והשמנה. 
אגוזים ושקדים למרות תכולת השומן הגבוהה יחסית, אגוזי מלך, פקאן, לוז, מקדמיה, אגוזי ברזיל, וגם שקדים הם מקור מצוין לשומן בלתי רווי המסייע לנו לשמור על בריאות הלב. האגוזים הם מקור טוב למגנזיום, לסיבים ולוויטמין E, וחלקם אף מכילים אומגה 3. בנוסף, השקדים עשירים בשומן בלתי רווי, בוויטמיןE ובנוגדי חמצון המשפיעים לטובה על שומני הדם.
  מוצרי חלב דלי שומן ויוגורט לא לחינם הם נקראים הזהב הלבן. החלב ומוצריו זוכים בשנים האחרונות למקום של כבוד בקרב אנשי המקצוע בתחום הבריאות. רשויות וארגוני בריאות ברחבי העולם ממליצים על צריכה של לפחות 3 מנות של מוצרי חלב ביום (חלב, גבינה, יוגורט) כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה לילדים ומבוגרים. ההנחיות התזונתיות מתייחסות למוצרי החלב כאל נכס תזונתי שיש בכוחו לשפר את כלל התזונה ולעזור במניעת מחלות. צריכה של מוצרי חלב קשורה לתזונה מספקת ואיכותית של רכיבי מזון רבים, ביניהם: חלבון איכותי, סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ, ויטמינים מקבוצת B (כולל פולת, ריבופלאוין וויטמין B12), ויטמין A (ובמזונות המועשרים גם ויטמין D). למוצרי חלב יתרונות בריאותיים רבים, הם יכולים לסייע בהפחתת הסיכון לאוסטיאופורוזיס, יתר לחץ דם, מחלות לב וסוכרת מסוג 2. כוס חלב, גביע יוגורט, גביע גבינה לבנה, קוטג', 5 קוביות (50 גרם) גבינה צפתית או מלוחה – נחשבים מנה המספקת לגוף כ- 200 מ"ג סידן.
 
    אסאי- סוג של פרי יער הגדל רק באמזונס, ואצלנו נמצא טחון בחנויות טבע ובמקומות מסוימים שמכינים בהם שייקים אפשר להוסיף אותו לשייק בתור תוסף. האסאי מכיל כמות מדהימה של נוגדי חמצון, חומצות אמינו וחומצות שומן חיוניות. נחשב לחומר אנטי-אייגי'נג הודות לחומצת האוליאיק שהוא מכיל, המסייעת לאומגה 3 לחדור בצורה יותר יעילה לממברנות (קרום התא).    14 מזונות שיכולים להציל את חייכם:

הנה 14 מזונות שראויים למקום של כבוד בתזונה, בלווית התרומה המזינה הספציפית שלהם, על-פי "התרופות התזונתיות של ג'וי באואר" ו"101 מזונות שיכולים להציל את חייך":

שקדים: חומרים מזינים אלו הם מקור טוב לפרוטאין, סיבים, ויטמין E, ומגוון חומרים נוגדי חמצון. הם יכולים לעזור בשמירה על המשקל ועל בריאות הלב, ואף להוריד את הסיכון למחלת אלצהיימר.

שעורה: דגנים מלאים אלו הם מקור עשיר בוויטמין E, סיבים, ויטמין B וכמות רבה של חומרים נוגדי חמצון. שעורה מכילה ביתא-גלוקן שיכול לעזור בהורדת הסיכון למחלות לב.

קינואה: דגנים עתיקים העשירים בפרוטאין, סיבים, ברזל, אבץ, ויטמין E וסלניום. הם עוזרים בשמירה על המשקל ובהורדת הסיכון למחלות לב וסוכרת.

קפה: במינונים מתונים, קפה יכול להוריד את הסיכון לסוכרת מסוג 2, לשפר את מצב הרוח ואת הזכרון, ועבור גברים, להוריד את הסיכון למחלת פרקינסון.

ביצים: דלות קלוריות (75 לביצה), מקור מצויין לפרוטאין באיכות גבוהה, ועשירות בחומצה פולית, כולין, וברזל. הביצים יכולות לשחק תפקיד חשוב בבריאות העין ובשמירה על המשקל - ביצה לארוחת בוקר מסייעת בדיכוי התיאבון.

ענבים: עשירים בוויטמין C, אשלגן וקוורצטין. מחקרים הראו כי הקוורצטין מעודד את המערכת החיסונית.

כרוב מסולסל: ירק ירוק סופר בריא זה מכיל ויטמין A, ויטמין C, אשלגן, לוטאין ו-zeaxathan שיכול לעזור בהורדת שכיחות סוגי סרטן מסויימים וניוון כתמי.

ג'ינג'ר: תבלין זה בעל תכונות אנטי-דלקתיות יכול לעזור ולהקל על כאבי פרקים. הוא עשוי גם להקל על קיבה עצבנית, ובחילה.

אגוזי פקאן: אגוזים אלו עשירים בגאמה טוקופרול, סוג של ויטמין E, וכן מהווים מקור עשיר לחומרים נוגדי חמצון.

תפוחי אדמה מתוקים - בטטות: עשירות בוויטמין A ו-C, עתירות סיבים, ומתוקות באופן טבעי. הבטטות הן גם מקור מצוין לליקופן שיכול להלחם במחלות לב, ובסרטן השד והערמונית.

שמן זית: מרכיב עיקרי זה בתזונה הים תיכונית עשיר בשומנים חד לא רוויים ומרכיבים צמחיים הפועלים נגד דלקתיות וכך נלחמים במחלות לב וסרטן.

אגוזי מלך ויוגורט.

מה הופך מזון למזון-על?
כיום נעשים מאמצים לדרג או לנקד מזונות על-פי הפרופיל התזונתי שלהם. חוקרים ממשרד החקלאות האמריקני אומרים כי מערכות שונות יכולות לבלבל. פשוט יותר לבחור מגוון של פירות וירקות צבעוניים, דגנים מלאים, אגוזים, דגים, פרוטאין רזה ומוצרי חלב דלי שומן.

רוב האנשים אינם מסתובבים ברחוב עם פירמידת מזון או ספר על המזונות הבריאים ביותר אך מכירים את חנות המכולת שלהם. כך לדברי ג'וזף, שכתב את "הקוד הצבעוני". הוא ממליץ להמנע מרוב המדפים שבמרכז החנות ולהתמקד באלו שבצידי החנות, היכן שנמצאים פירות וירקות, מוצרי חלב , בשר, דגים ודגנים מלאים.

אפשר, לדבריו, לפזול אל עבר המדפים האחרים אם מחפשים אחר דגנים מלאים, אגוזים ומזונות קפואים כמו אוכמניות, אך רצוי להימנע מקמח לבן, סוכר, שומנים רויים ושומני טרנס ולנסות שלא להיכנע לפיתוי של קניית חטיפים.

כדאי לזכור כי גודל המנות קובע גם כן, גם כאשר מדובר במזון בריא. אפשר להרגיש חופשיים כשאוכלים פירות דלי קלוריות וירקות מוכנים אך יש להזהר ממזונות על אחרים ולאכול אותם במידה הנכונה.

לחשוב פחות לאכול יותר:
הדבר בטוב ביותר לגבי "מזון על", מסכימים המומחים, הוא הרעיון שאפשר להפסיק לדאוג כל כך הרבה לגבי מזונות שיש להמנע מהם, ובמקום זאת להתרכז במזונות שאפשר להוסיף לתזונה.
אנשים "עייפים" כבר, לדבריהם, מלשמוע מה אסור להם לאכול, ואם ניתן יהיה לעודד אותם להתחיל לאכול יותר מזונות מועילים הם יכירו בעובדה שמזונות בריאים הם טעימים ומשביעים ויאכלו פחות מזונות שאינם בריאים.     ה- Superfoods

גוג'י ברי
תות שגדל בהרי ההימלאיה. אחד המקורות העשירים ביותר של חלבון שלם על הפלנטה ועוד ממקור צמחי! מכיל 18 חומצות אמינו ומעל 20 מינרלים שונים. גורם לגוף ליצר הורמון גדילה (שיורד עם הגיל), ולכן נוגד זקנה. עשיר בבטא קרוטן, נוגדי חמצון, וויטמינים.   פולי קקאו מקור מספר אחד של מגנזיום (המינרל הכי חסר היום), עשיר בברזל, כרומיום (מאזן רמות סוכר בדם), מאזן את הכימיה במוח, מחזק את העצמות, עשיר בנוגדי חמצון, מצוין ללב, משלשל טבעי, מאזן הורמונאלית. מעניק אנרגיה וגורם לנו להרגיש שמחים, מאוהבים (עם חיינו ובכלל) ורגועים.


  פולן דבורים אבקת פרחים שהדבורים אוספות ומביאות לכוורת. נחשב למזון השלם ביותר שקיים בטבע. מקור עשיר של חלבון איכותי, מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות, מעולה לזיכרון, מפוצץ במינרלים, ויטמינים ואנזימים.   זרעי צ'יה מפוצצים בחומצות שומן אומגה 3, סידן, סיבים, ברזל, נוגדי חמצון ועוד.

ספירולינה אלג'י מעולה לטיהור הדם, בעל איכויות אנטי דלקתיות, מחזק את המפרקים, עשירבנוגדי חמצון. מקור מרוכז של חלבון כ- 65% חלבון.

כלורלה אלג'י מעולה לטיהור הדם ממתכות כבדות, ורעלים אחרים. מוריד כולסטרול. הצמח העשיר ביותר בכלורופיל. עשיר בחלבון, ויטמינים, נוגדי חמצון ומינרלים. מאזן את רמות הסוכר בדם.

אצת קלפ מעולה לאיזון בלוטת התריס. עשירה ביוד.   מאקה
ירק שורשי מפרו. מכיל מעל 20 חומצות אמינו, מינרלים, מעולה לאיזון הורמונאלי, למערכת האינדוקרינית, להסדרת הווסת, לפוריות, נגד סימפטומים של גיל המעבר, נגד דיכאון, מהווה מקור אפרודיזיאק טבעי. פעם בחודש מומלץ לעשות הפסקה של שבוע. 
  אסהי  תות מברזיל (נמכר קפוא בחנויות טבע). עשיר בחומצות שומן חיוניות, נוגדי חמצון כמעט חלבון מלא, עוזר בהפחתת כולסטרול, מעניק אנרגיה ללא תופעות הלוואי של קפה.

אבקת זרעי המפ זרעי צמח ממשפחת הקנביס אבל זן אחר מצמח המריחואנה. אחד המקורות הצמחיים העשירים ביותר לחלבון שלם. מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות, מתעכל בקלות. מאוזן מבחינת הפרופורציות בין חומצות השומן החיוניות: אומגות 3,6,9 
  מזונות מומלצים נוספים:
מקל וניל, שמן קוקוס (השמן הכי בריא), קינמון (מאזן רמות סוכר), שקדים מושרים וקלופים.  
לעמוד הפוסט

טמפרטורת המזון ואיברי הגוף

ברפואה הסינית, המזון מקוטלג לפי טמפרטורה ולאילו איברים הוא תורם. המטרה היא תמיד להשיג איזון בגוף, ויהא אשר יהיה הגורם בו אנו רוצים לטפל, הכל מתחיל מהיין והיאנג.
 
רויטל שאבי
 
לדוגמא, אם מטרת הטיפול שלנו היא לטפל בהשמנת יתר, אנו מתחילים מהאבחון. השמנת יתר הוא מושג מערבי ואין לו מקבילה ברפואה הסינית. על פי הרפואה הסינית המסורתית אנו מאבחנים לפי תורת האיברים ומשם מגיעים לאבחון הסינדרום. לצורך העיניין נאמר שהמטופלת שלנו היא אישה בגיל 45 שסובלת מהשמנת יתר. האבחנה תיעשה עלפי בדיקת איכות הדופק והלשון ותשאול.

לאחר שסיימנו את האבחון, הגענו למסקנה שיש למטופלת סינדרום שנקרא "אש בקיבה ובכבד". אלו הם שני סינדרומים סיניים שבעצם אומרים לנו שהמטופלת מראה סימפטומים של כאב ראש, טעם מר בפה, עצירות, נפיחות בבטן העליונה, כאב או אי נוחות בבטן העליונה או צרבות, רעב מוגברו באופן כללי חם לה יותר מאשר קר לה. ייתכן שיש לה בעיות שינה בנוסף, אך לא בהכרח לכל מטופל עם סינדרומים אלו יהיו את כל הסימפטומים הנ"ל.

התאמת האוכל לגוף

במצב זה אנו מתאימים אוכל עם טמפרטורה קרה, כלומר: חלבון קל, פחמימות מלאות, ירקות ירוקים עליים ואדומים.

אוכל חריף למשל הוא בעל טמפרטורה חמה אז במצב זה הוא איננו מומלץ. אלכוהול ברפואה הסינית נקרא "מי אש" ומשתמע מהשם שהטמפרטורה של האלכוהול היא חמה ולכן במצב זה הוא גם לא מומלץ וייתכנו כאבי ראש למטופלת הנ"ל באם היא תשתה אלכוהול.

גם בשר אדום נחשב לאוכל בעל טמפרטורה חמה לעומת דגים עם בשר לבן שהטמפרטורה שלהם נייטרלית ולכן יהיו יותר מתאימים במצב זה.

השבוע הראשון של הדיאטה (ולפעמים גם השבוע השני), הוא מעין ניקוי של הקיבה, הכבד והמעיים. זה לא אומר שאנו מנסים לגרום לשילשולים. ניקוי האיברים מתאים לאנשים שהם לא מאוזנים מבחינת התזונה ואוכלים הרבה מתוק, פחמימות ריקות, הרבה חריף, הרבה ג'אנק פוד או שותים ו או מעשנים.

ייתכן מצב (וזה קורה בעיקר עם נשים), שלמרות שאנו מנסים לאכול נכון – אנו לא אוכלים אוכל שבאמת מתאים לגוף שלנו. נשים שאוכלות בעיקר לחם קל וגבינות רזות עם הרבה סלטים וקפה וקצת מתוקים, אפילו אם מבחינה קלורית הן לא אוכלות מעל 1200 קלוריות ליום,עדיין תהייה השמנת יתר אם הן סובלות מסינדרום "חוסר צ'י של הטחול". זהו סינדרום של נשים שסובלות מעייפות ובעיקר אחרי אוכל, הן בד"כ ישנות יותר מידי, יש להן לפחות יציאה אחת ביום,הן סובלות מנפיחות בבטן ובדרך כלל יותר קר להן. זהו בעצם מצב הפוך מסינדרום ה"אש בקיבה". (למרות שייתכן מצב של סינדרומים הפוכים בו זמנית).

במצב זה אנו ממליצים לאכול יותר חלבונים מאשר פחמימות, קטניות, ביצים, וירקות מבושלים בלבד.

ניקוי הגוף וגמילה

בעצם, תחילת הדיאטה היא מעין ניקוי שבמילים אחרות אפשר לקרוא לו גם גמילה, כיוון שברוב המקרים אנחנו מוותרים על האוכל שאנו נוהגים לצרוך בתדירות גבוהה, כמו לחם או פחמימות ריקות כלשהן. ברגע שעברנו את השבוע הראשון ההרגשה משתפרת ומתחילים להרגיש הרבה יותר "קלילים" ואנרגטים, השינה משתפרת, הנפיחות עוברת ובכלל איכות החיים שלנו בעלייה.

את השבוע הראשון אנו עוברים כמובן עם שתייה מרובה של מים, אשר עוזרת לתהליך הדיאטה וצמחים סיניים המותאמים לפי הסינדרום או הסינדרומים של כל מטופל ובמילים אחרות אנו מפחיתים את התיאבון ב-50 אחוזים בערך ועוזרים בהתמודדות עם כל התופעות הלוואי הנגרמות כתוצאה של שינוי תזונתי כמו כאבי ראש או עייפות וכו'.

פתיחת ערוצים ואיזון

בדיקור לעומת זאת אנחנו פותחים את כל הערוצים העיקריים שעובדים על העיכול או במקרה של משהו שסובל בנוסף ממחלות כרוניות, פותחים את כל הערוצים (סה"כ 12). הטיפול נעשה על פי שיטת האיזון שגורמת לרגיעה והורדת תיאבון ועוזרת באיזון האיברים.

בדרך כלל ישנה ירידה משמעותית במשקל בשבוע הראשון ולו בגלל ששינינו את התזונה ולא על ידי הפחתת קלוריות. בדיאטה הסינית אנו לא סופרים קלוריות אלא אוכלים אוכל המותאם לנו אישית על פי הסינדרומים שמהם אנו סובלים. כאשר אוכלים במצב של "חוסר צ'י בטחול" הרבה אוכל קר כמו סלט ולחם קל וגבינה רזה שבעצם כל הנ"ל לא מתאימים לתזונה של הסינדרום הספציפי הזה, אנו עולים במשקל ואוגרים נוזלים בגוף ( כמו בצקות ברגליים או נפיחות בבטן וכו').

ראיתי מטופלים שירדו בין 1-5 ק"ג שבוע הראשון בעקבות הטיפול והשינוי התזונתי. בממוצע אנו אמורים להוריד עד 10 אחוזים ממשקל הגוף בחודשיים, (אם אנו לא סובלים מבעיות בבלוטת התריס כי במצב זה הירידה היא עד 5 אחוזים בחודשיים בממוצע, עדיין ההיקפים יורדים בצורה משמעותית אפילו אם הירידה במשקל היא פחות משמעותית).

ירידה של 10 אחוזים בחודשיים היא ירידה נכונה של שכבת השומן ולא מורידה רק נוזלים ו/או מפרקת את שכבת השריר. ירידה מהירה יותר כמו בדיאטות כאסח מבטיחה עלייה של המשקל בחזרה ב-90 אחוזים מהמקרים.

לעמוד הפוסט
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



צור קשר | מפת האתר  | תקנון האתר

* תוספי התזונה שבאתר זה אינם מיועדים לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעת מחלות, ואין לראות בכתוב בפרסום זה כייחוס של סגולות אלו לתוספי תזונה אלו ואינם מהווים תחליף לטיפול רפואי כל שהוא. כל המידע שנרשם באתר זה נלקח מסיפרות מקצועית ברפואה הסינית ומסתמך על נסיון עתיר שנים  
הן בעולם והן במרפאתינו.
 

 

לייבסיטי - בניית אתרים